Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Bruksgruppen

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Fri, January 17, 2014 16:25:43

Vi har haft två träningsgrupper i gång. En i bruks och en i lydnadsklass.

Bruksgruppen avslutades före jul. Kriterierna för att vara med var att man tränade för att ta sig till SM.

Röda tråden är att vi alltid ska ha kul, vilket jag kan intyga att vi haft, även jag.

Det är lätt att man tror att om man har höga mål att det måste bli allvarligt och tråkigt. Det är ju precis tvärt om. Det är ju glädje hos hund och förare som skapar framgång.

Gruppen har fått jobba strukturerat med delmål och avstämningar. En av tankarna är att hämta kraft/kapacitet genom att jobba som ett lag. Då ingår kunskap om hur vi coachar varandra för att vi tillsammans ska prestera bättre och bättre.

Vi har tittat på de bästa ekipagen i Sverige för att stämma av hur vi ligger till mot dem. Vi har också tittat på Bruks SM vilka vanliga störningar som brukar dyka upp och hur vi ska träna bort dem.

Tanken med detta sätt är ett mer helhetstänk än vad som är vanligt så man får med alla bitar. Det gäller då detaljträning, med helhet och uthållighet. Det gäller också att öva på att tåla de mentala påfrestningar som kan dyka upp men också inse att domaren snabbt skapar sig en bild av oss vilket vi också övat på. En mental övning vi gjorde var att styra våra tankar och känslor på plan. De flesta valde att plocka fram och hålla den där härliga känslan när allt flyter och vi övade på att plocka tillbaka känslan när man tappade den.

Vi körde även lite uppletande.

Ett riktigt härligt gäng och samtliga har stora chanser att prestera bra på ett SM. Förare med rätt attityd och med väldigt trevliga hundar.

Jag hade inte tänkt på att köra igång en ny bruksgrupp men jag har fått en del förfrågningar. Är du intresserad så hör av dig. Det blir i så fall fyra heldagar fram till sommaren.

Här är några av hundarna.