Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Talangläger

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Thu, February 06, 2014 20:57:58

Det finns en ev två platser kvar till den tävlingsinriktade valpkursen som kör igång i slutet på mars eller början på april. Jag kommer att göra ett utskick till er som anmält er i nästa vecka.

Jag kollade lite intresset om ett köra igång en träningsgrupp i bruks med fokus på att ta sig till Bruks-SM. Kriterierna är att man lägst ska tävla i högre klass, ha en hund med kapacitet och med en förare som tycker att det är kul och inspirerande att träna mot höga mål.

Vi kommer att köra brukslydnad och vid några tillfällen uppletande plus en massa annat skoj.

Jag kommer att lägga ut en konkret inbjudan i slutet av nästa vecka.

Sommarlägrena kommer jag också att lägga ut i slutet av nästa vecka.

Det är fullt om man vill delta med hund till spårkursen men det finns några platser kvar utan hund. Jag tror att det kommer att ge lika mycket att delta utan hund. Man är med på teorin, alla diskussionerna och kan kolla olika lösningar. Det går ju att gå iväg och lägga ett spår enligt Carinas modell om man vill. Det ska bli väldigt spännande.

Talangläger

I morgon bär det av till talanglägret igen. Det var inte så länge sedan förra lägret gick. En hel del har hört av sig till Smedjebackens kommun och vill komma och titta´. Väldigt kul att folk är intresserade. Tyvärr vill vi än så länge att talangerna ska slippa pressen av att ha åskådare.

Det ska bli spännande att träffa de nya. Förra gänget var riktigt härligt så det är alltid kul att se de nya. Den här gången blir det samtidigt en uppstart för landskampen mot Norge som ska gå i Karlskoga i 22-24 aug 2014. Ska bli riktigt spännande. Det står 2-2 i matcherna än så länge.

Det känns som norrmännen kommer att satsa hårt. De har tillsatt en ny arbetsgrupp på tre personer bland annat med Odd-Geir som varit lagledare för norska landslaget tidigare och som dessutom är väldigt trevlig. Jag ska ta kontakt med dem.

Vi har fått upp två nya till Spetsgruppen. De är nu 6 deltagare där och de känns riktigt grymma. Tanken är att de ska bli 8 deltagare. Några talanger har utvecklat sig väldigt bra så de är inte långt borta att ta en plats. Väldigt kul att se hur mycket deltagarna i spetsgruppen hjälper och engagerar sig i varandra. Känns som flera av dem inte ligger så långt bort från att nosa på en plats i landslaget.

Jessica Svanljung ska hålla i deras träning under lägret. Jag har bara sett henne på film så det ska bli kul att träffa henne.

Jag har en träningsgrupp i lydnad som siktar mot SM i lydnadklass. Extra kick för mig när två av deltagarna kvalat in i talangtruppen och en i spetsgruppen. Jag ska skriv mer om hur vi jobbar i den gruppen lite senare.