Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Rapport talangläger

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Sun, February 16, 2014 19:18:45

Förra helgen genomfördes talanglägret med den nya truppen. Det blev också en start på uppladdningen inför landskampen mot Norge i augusti.

Vi har sån tur att vi får tag på så trevliga och häftiga ekipage. Väldigt kul att det också kvalar in nya med raser som man vanligtvis inte ser i toppen. Vi tar ju inte hänsyn till ras när vi tar ut. Vår uppgift är att se till att vi uppnår målet och inget annat och då är det extra kul när det dyker upp andra raser än de vanliga och de var riktigt häftiga.

Det syntes från förra lägret att de som var med då hade jobbat bra på transporterna. De är ju inte enbart till för att det ska se snyggt ut. Det viktigaste är att lägga hunden i rätt balans inför det moment som är på gång.

Vi gav talangerna uppgifter att jobba med och bidrog med några tankar när det behövdes men det var fantastiskt vad de coachade varandra bra.

Vi fortsatt att prova att bjuda in en tränare till spetsgruppen. Tanken är att gruppen ska vara ändå mer förberedda när de kommer med till landslagsgruppen. Till det här lägret bjöd vi in Jessica Svanljung från Finland. Jag hade hört en hel del om henne men det var första gången jag fick träffa henne live. Jessica var väldigt trevlig och hade ett fantastiskt engagemang. Jag fick själv lite tankar om hennes mod att lägga upp utmanande övningar. De körde rutskick över högen med vittringspinnar, vittringsprov med pinnarna på en liggande Jessica och mycket annat. Kul! Kör nu inte dessa sorteringsövningar innan hunden är riktigt säker på själva momenten.

Jessica körde en intressant föreläsning för hela gruppen om hennes träningstänk på lördagskvällen och bad att få hålla på i två timmar istället för den timme vi hade bett henne omsmiley . En åsikt som hon förde fram var att om hon måste välja mellan tempo eller precision så valde hon precision. Det var nog tankvärt för många.

Sen gäller det som vanligt att plocka idéer som passar sin egen hund. Vi vill ju inte att man ska bli en något sämre kopia än originalen. Plocka och bygg in egna tankar så man blir unik.

Jonna har tagit de flesta bilderna.

Här kommer en häftig filmsnutt som Lena Gunnarsson fixat

http://www.youtube.com/watch?v=DNkOiF5IWu8&feature=share