Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Valpkurs

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Thu, April 10, 2014 14:34:29

Ny valpkurs

Jag fick tacka nej till så många som ville vara med på valpkursen så nu när vi ska avsluta en tävlingskurs så bestämde jag mig efter en del påtryckningar att starta en valpkurs till.

Det värsta är att jag inte sparade namnen på alla som hörde av sig.

Vi kommer att köra måndagar jämna veckor med start i juni. Sen blir det hemläxor och uppehåll under semestern. Hör av dig om du vill vara med. Kriterierna är att du ska vilja tävla för vi kommer att bygga hundarna mot det.

Valpkurs igång

I går körde vi igång den nya valpkursen. Känns som ett riktigt kul gäng. Vi inledde men lite teori och träningstänk.

Det ovanliga var att de flesta hade kört igång engagemangsövningarna redan innan kursen vilket förenklade det hela. Några har jag haft på kurs tidigare med vuxna hundar. Några hade kört lite kontakt, sitt och ligg vilket hade gjort den lite passiva men vi kom snabbt ur det. Det är så vanligt tyvärr att man får tipsen att köra mycket kontakt- och stadgeövningar på valpstadiet och det kan krångla till det när vi ska få valparna att trycka på och använda hjärnkontoret. När hundarna trycker på tillräckligt mycket smyger vi in stadgeövningar så vi får fram balanserade tävlingshundar.

Första och andra tillfället kommer vi enbart att bygga upp valparna och få dem att klura. Sen kommer vi succesivt att smyga in moment vartefter de utvecklar sig.

Det var riktigt grisigt i går men inte en valp belastades.

Nästa tillfälle ska vi fortsätta bygga valpar, samt smyga in störnings och uthållighetsträning.

Kul med ett sånt trevligt och engagerat gäng. Känns att vi kommer att få det riktigt kul framöver.