Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Kurs hos Alingsås BK

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Thu, April 24, 2014 23:57:43

Vi var och firade Påsk genom att hålla kurs i Alingsås.

Det var ett riktigt kul gäng som var öppna för att prova olika lösningar.

Alltid kul när det är varierande raser.

Vi hade några intressanta pip-projekt. Det är alltid intressant för när man kommer på orsaken till pipen som varierar så är det så ofta hundarna svarar direkt. Det knölar till det när det är fler orsaker men i det här fallet funkade det perfekt. Kul!

Ett annat spännande projekt var en malle som både trängde rejält och gick för långt fram men tryckte tillbaka huvudet för att kunna vara i rätt position. Det ser rätt skumt ut när hundarna gör så. Det var imponerande vad den var lätt att träna om. På första höga utåtbelöningen så slutade den bara tränga och tog inte upp det igen. Vet inte om jag varit med om en hund som svarat så snabbt. För att få bort att hunden tryckte fram kroppen men höll tillbaka huvudet testade vi att flytta runt en lugn externbelöning och när vi hittade rätt läge så svarade han även på det direkt. Riktigt häftigt att se.

Vi körde lite grundövningar med en Åssivalp. Kul att se vad snabbt hon jobbade med tankarna. Sidoförflyttningar på plankan funkade väldigt snabbt.

På lördagskvällen firade Julie och jag påsk i husvagnen. Pekka kom farande med en bit kallrökt lax och en supergod heminlagd sill. Det var en riktigt trevlig påskafton.

Mer bilder kommer.