Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Valp och lite annat

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Wed, May 14, 2014 23:01:16

Sommarkurs

Nu finns det bara en plats kvar och det är till sommarkursen 14-16 juli.

Nya valpkursen

Det finns en plats kvar på den valpkurs som börjar 2 juni.

Den är helt inriktad mot tävling. Med de email jag fått så är det riktigt ambitiösa som anmält sig. En del har redan varit här och kört igång några grundövningar. Ska bli riktigt kul att komma igång.

SM grupp i lydnadsklass

Siktar du mot att komma långt och vill tävla med de bästa i landet så finns det en plats kvar i den träningsgrupp som kommer att köra i höst. Jag lägger upp lite tema varje gång blandat med vad förarna har behov av.

Pågående valpkurs

Tredje tillfället var i tisdags. Det är ett riktigt kul gäng som tränar flitigt. Vi fyller på med många nya övningar varje gång. Vi körde rätt tuffa störningar ihop med grundövningarna och varenda valp fixade dem väldigt bra. Saktadelen i framåtsändandet går som tåget och vi lade även in inkallningen, lite för att tidigt öva växlingen mellan hög och låg aktivitet. Vi testade en länk på 3 och det gick väldigt bra. En del valpar såg riktigt snopna ut när de fick en tävlingsbelöning istället för en godis.

Vi smyger in delar av tävlingsmoment lite succesivt men alltid med fokus på engagemang. Både förare och valpar såg riktigt småtrötta ut på slutet.

Spårkurs

Till helgen blir det spårkurs i Tånga med Carina. Jag ska själv vara med. Det ska bli riktigt spännande. Körde ett spår idag och Hurry börjar lugna sig. Det gick riktigt bra.