Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Ny valpkurs, sommarkurserna

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Wed, August 13, 2014 19:18:54

Valpkurs

Jag har fått några förfrågningar om att starta en valpkurs i höst. Jag nappar på det och kör igång en valpkurs så fort jag har tillräckligt med deltagare. Det blir torsdagar jämna veckor. Vi börjar hos mig i Varberg och när det blir grisigt ute så kör vi i ett ridhus.

Kursen riktar sig helt på att grunda valpen för att tävla. Så fort valpen kan en bit så lägger vi in både störnings- och uthållighetsträning. När engagemanget är upptränat så kommer vi succesivt smyga in mer och mer moment. Det blir massor av hemläxor så man bör gilla att träna mycket. Upplägget är både mot bruks och lydnadsklass. Vid ett tillfälle så kommer vi att köra spår.

Hör av dig så fort som möjligt om du vill hänga på. Vi brukar ha riktigt kul.

Nya bruksregler

En del bra tankar men jag tycker att de har missat väldigt väsentliga saker. Skriver mer om det i nästa inlägg.

Sommarskurserna

Lite sorgligt men sommarkurserna är redan över. Det som var nytt i år var att jag haft de flesta på kurs tidigare. Det som var lyxigt med det var att de redan hade engagemanget och byggt upp sina hundar så vi kunde bara köra på och bygga vidare. Två deltagare gick två kurser. Väldigt kul! Även i år blev kurserna rätt olika. En hel del sorteringar men vi körde också en del övningar för hundarna att kunna växla ner från hög aktivitet till låg. Vid två kurser körde vi rutor där konerna inte syntes förrän hunden kom nära. Uppgifterna med sorteringsövningarna var att göra dem lagom svåra så att hunden ändå skulle lyckas på första försöket. Lite kul att blanda där hundarna skulle sortera och lyssna ordentligt trots att övningarna hette rätt lika. "Ruuuunda" till "ruuuutan".

Det blev även en hel del platsliggninar och sittande i grupp där deltagarna anpassade övningar till vad just deras hundar hade behov av. Ofta kom man fram till att det man skulle träna skulle göras utan andra hundar i början. Vi körde även platsliggning där ens hund fick besök av en annan, som kan hända på tävling.

Det blev del anti-rädselträning. En del osäkerhet på annan hund och en del övningar där hunden skapade revir runt sin husse/matte. Det mesta blev naturligtvis detaljträning och uthållighetsträning.

En riktigt rolig sommar.

Anne-Marie Nilssons kamera. Ska försöka få till lite fler bilder.

Gotland

Vi inledde semestern med att ha en kurs för Södra Gotlands BK. Vi höll till hemma hos Carina och Lennart Jacobsson. Vilka planer de hade. Tre uppklippta planer där man på den ena kunde köra framåtsändande åt alla olika håll.

Det var riktigt stekhett och Carina och Lennart hade som tur var en inomhushall som vi kunde träna vissa saker i. En hel del deltagare utan hund som var riktigt intresserade, antecknade och ställde frågor. Kul! Det blev som vanligt mycket engagemangsträning och en hel del moment. Vi fick till några grymma kryp.

Väldigt trevligt folk de där gotlänningarna och jag tror vi kommer att se en del av dem högt upp på resultatlistorna.

Sen tränade Carina, Lennart och jag nästan varje morgon innan familjen vaknade.

Vid stod med husvagnen hemma hos Carina och Lennart och plågade dem i två veckor. Det var väldigt trevligt. Ida och jag älskar saffran. Julie är inte lika förtjust men det blev massor med saffranspannkaka och saffrans/honungsklass.

Tack för två härliga veckor!