Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

Talangläger

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Tue, May 12, 2015 18:30:25

Det var ett riktigt härligt gäng som kom med på talanglägret den här gången med.

Vi var i den härliga Tångahallen. En riktigt grym hall och personalen är alltid så trevliga och tillmötesgående.

Vi körde lite coachingtänk innan träningen började och det var grymt hur bra de coachade varandra i grupperna. Det är så härligt att se att de gör allt för att kunna bidra och hjälpa varandra.

Karin Fischer höll i spetsgruppens träning. Karin är ju ruggigt bra på att skapa en bra stämning i en grupp. Det blev en hel del störningsträning men av förarna. De körde också en del mentala övningar under träning.

Lotta och jag fungerade som bollplank åt talangerna. Vi hoppade in med tankar om de körde fast eller behövde hjälp. En sån sak var funderingar runt några hundar som pep. När de kom på orsaken så tystnade hundarna direkt. Inte löst än men en ingång som kändes riktigt bra.

Jag är rätt övertygad om att vi har några talanger som håller så hög nivå att de kommer att ta en plats i landslaget någon gång framöver. Riktigt grymma och med förare som var ödmjuka, ville ha tips och riktigt skickliga på att träna hund.

Det går så många trender som folk gärna hänger på. En sån trend är vittringsprovet där id-söket har skapat hundar som flyttar pinnar. Det har vi lagt en hel del tid på tidigare läger. Nu är det populärt att man hoppas att det ska räcka med ett försök om det är bra. Frågan är vad det blir för inlärning av ett enda försök och hur tänker man runt överinlärning? Lotta körde en föreläsning på lördagskvällen om hur hon ser på uthållighet och överinlärning. Hon tog upp en del om träningsplanering.

Vi hade också ett par riktigt intressanta möten i arbetsgruppen "LL Sverige". Det är dags att ändra upplägget nu när vi kommit en bit på vägen. Vi kommer att skriva mer om detta om ett tag.

Detta talangläger var också uppstarten inför landskampen i Norge i augusti. Deltagarna kände sig sjukt taggade och vi rycktes med på nåt sätt. Ska bli riktigt kul. Jag vet att normännen inte kommer att ligga på latsidan heller så det kommer säkerligen att bli en tuff match som vanligt.

Foto: Sabina Persson