Anders Kjernholm

Anders Kjernholm

SM träning

Anders bloggPosted by Anders Kjernholm Tue, May 27, 2014 10:59:39

Kurser

Nu är alla kurser smockfulla. Väldigt kul!

På måndag kör jag igång en ny valpkurs. Även den helt inriktad på att bygga hund inför höga mål. Det är ett gäng med höga ambitioner som anmält sig. Det är en stor spridning i åldrar på valparna. Den yngsta har inte hunnit bli 8 veckor innan kursstart.

Spårkurs

Förra helgen hade jag bjudit in Carina Jonsson för en spårkurs i Tånga Hed. En riktigt grym kurs. Jag berättar mer i nästa inlägg när jag fått ordning på bilderna.

Träningsgrupp i lydnadsklass mot SM

I söndags övade vi SM med träningsgruppen. Vi höll till vid Tjolöholms slott. Det ska ju vara högtidligt. Vi satte upp ringar med band som fladdrade, tält, körde musik och de tävlande blev inropade och presenterade med en megafon. (Tack Sussi för lånet). Det blev en del naturliga störningar med folk som vandrade, tittade på men också andra som tränade sina hundar runtomkring.

Vi körde samma upplägg som de kör i Sollefteå men med det fria följ som var på kvalet på SM i Falkenberg. Vi analyserade efteråt vad som var bra och vad vi behövde bygga vidare på. Det blev en hel del störningar i banan som vi sen tränade på. Hundarna är riktigt på gång.

Vi hade en riktigt solig och härlig dag. Deltagarna är så ambitiösa, positiva och engagerar sig helhjärtat i varandra. Väldigt kul.

Fatima har fotat